Kérdése van? Hívjon minket! +36308523623

Vitaking Lutein és Zeaxantin (60 db) Gélkapsz.
Vitaking Lutein és Zeaxantin (60 db) Gélkapsz.
2 950 Ft
ÚJ

Vitaking Lutein és Zeaxantin (60 db) Gélkapsz.

Vitaking Lutein és Zeaxantin (60 db) Gélkapsz.
Vitaking Lutein és Zeaxantin (60 db) Gélkapsz.
Vitaking Lutein és Zeaxantin (60 db) Gélkapsz.
Vitaking Lutein és Zeaxantin (60 db) Gélkapsz.

A lutein a szemben, a retinán található sárgafoltban nagy koncentrációban van jelen. Az emberi szervezet nem tudja a luteint előállítani, ezért azt táplálkozásunkkal kell magunkhoz vennünk. Amennyiben nem megoldható, hogy rendszeresen fogyassz (legalább heti kétszer) luteint tartalmazó élelmiszereket (kelkáposzta, spenót, brokkoli), akkor lutein tartalmú étrend-kiegészítővel pótolhatod.

2 950 Ft
Részletek

20 mg Lutein kapszulánként!

A Vitaking Lutein és Zeaxantin kapszulánként 20 mg Luteint és 1 mg Zeaxantint tartalmaz. Magas hatóanyagtartalom egy kapszulában, kiváló ár/érték arány!

Miért fontos ez a két tápanyag? A retina középső részén, a sárgafoltban vagy makulában (a makula latinul “macula lutea” azaz “sárgafolt”) találhatóak meg a látóideg-végződések a legsűrűbben, így ez a terület teszi lehetővé az éleslátást. Ha a “macula lutea” vagy sárgafolt megsérül a látómező közepe homályossá torzzá vagy sötétté válik. Ráadásul a sárgafolt tartalmazza a szervezetben a legmagasabb mennyiségben a luteint és a zeaxanthint.

Az emberi szervezet nem tudja luteint előállítani, ezért azt táplálkozásunkkal kell magunkhoz vennünk. Érdemes sok leveles zöldséget fogyasztani. A növényekben levő lutein jobban felszívódik ha az étkezés zsírokat is tartalmaz.
Megtalálható elsősorban leveles zöldségekben, spenótban, kelkáposztában, petrezselyemben, fehérrépában, brokkoliban, cukkiniben, kukoricában és borsóban. Amennyiben nem megoldható, hogy rendszeresen fogyassz (legalább heti kétszer) luteint és zeaxantint tartalmazó élelmiszereket, akkor luteintartalmú étrend-kiegészítővel pótolhatod.

Miben található meg a lutein és zeaxantin?

Megtalálható elsősorban leveles zöldségekben, például a kelkáposztában, spenótban,brokkoliban, cukkiniben, kukoricában. A növények a luteint elsősorban a kék színű fény elnyeléséért, valamint antioxidáns tulajdonsága miatt használják.  Zeaxantin élelmiszereink közül legnagyobb mennyiségben a kukoricában található.


Mit jelent a “lutein” szó?

A lutein (a Latin lutea szóból, melynek jelentése sárga) egy sárga színű karotinoid, egy növényi festékanyag. A karotinoidok növényi vegyületek, ezeknek köszönheti a növények a különböző színeiket. A zeaxanntin a luteinhez hasonlóan szintén egy növényi vegyület.

 

Multivitamint is keresel? Válassz olyat, amiben már eleve benne van a lutein! Nézd meg ezt!

Tudj meg többet a Luteinről!

Adatok
Extra szöveg
  • kapszulánként 20mg Luteint
  • és 1 mg Zeaxantint tartalmaz
  • szervezetünk nem tudja előállítani
  • be kell vinnünk táplálkozással
Gyártó
Vitaking
Terméktípus
szemvitamin, lutein
Cikkszám
VKLZX-60
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek