Kérdése van? Hívjon minket! +36308523623

D-vitamin

A D-vitamin jótékony hatása rendkívül szerteágazó, az egész szervezetben érvényesül. Napfény vitaminnak is nevezik, mivel a D-vitamint bőrünk állítja elő megfelelő mennyiségű napfény hatására. Ám az emberek többsége alig tölt időt a szabadban, napjaink nagy részét irodaházakban, autóban, otthon zárt terekben töltjük, a korán sötétedő téli időszakról nem is beszélve, ezért szükséges lehet pótolni, akár magas D-vitamin tartamú ételekkel, vagy minőségi étrend-kiegészítőkkel.

A D-vitamin jótékony hatással van az: immunrendszerre, a szívre, az erekre, a vérnyomásra, az izmokra, a csontokra és fogakra, az idegrendszerre, a hölgyek egészségére és a várandósságra, az újszülöttek és a kisgyermekek egészségére, valamint a daganatos betegségek és cukorbetegség megelőzésében is szerepet játszik. A D-vitamin az egész testben fokozza a kollagén termelődését, és ezzel hozzájárul a bőr, az ízületek, a csontok, a fogak és az erek épségének fenntartásához.

Hasznos tudni, hogy a szájon át bevitt D3-vitamin jobban hasznosul, ha az étrendünk tartalmaz zsírokat is. A zsírfogyasztás ugyanis növeli az epe termelődését és ezen keresztül javítja D3-vitamin felszívódását.


24termék