Kérdése van? Hívjon minket! +36308523623

Receptek

Citrompite

2023.07.26 19:06
Citrompite

Citrompite

tejmentes, cukormentes, ketogén

 

Rajongok a citrom ízéért, illatáért és azért a frissességért, amit áraszt magából. Megérzem az illatát, és egyszerűen elönt a boldogság, így már kisgyermekkorom óta minden egyes születésnapomra citromtortát kértem a nagymamámtól, ám sajnos őt elvesztettem, így kénytelen voltam megalkotni a saját verziómat. Ez az a desszert, amit kivételesen nem a KetoKlub ügyfeleinek, hanem magamnak fejlesztettem, így abszolút a saját ízlésvilágom kivetülése, de sokak arcára csalt már elégedett mosolyt.

 

Citrompite 

 

Tészta: 

90 g kókuszliszt

édesítő ízlés szerint

2 db M-es tojás

70 g kókuszzsír

 

Citromos krém:

4 db tojás 

2 db citrom héja plusz leve

édesítő ízlés szerint

150 g kókuszzsír 

1 csipet só

 

A tésztát összegyúrjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk egy 20 cm-es pite formában. Figyeljünk arra, hogy a forma peremét is bevonjuk a tésztával. Melegítsük 150 fokra a sütőt, állítsuk alul-felül sütés programra, és 25 percig süssük a tésztát, tűpróbával ellenőrizzük.

A tojásokat, az édesítőt, a citrom levét és reszelt héját vízgőz felett addig kevergetjük amíg besűrűsödik. Amikor elég sűrűnek ítéljük, adjuk hozzá a kókuszzsírt. Ezután kanalazzuk a tésztára, díszítsük citromkarikákkal, és pihentessük legalább egy órán át a hűtőben.

 


Receptet fejlesztette: Vincze Zsuzsi
Találkozhatsz velünk a 4 hetes ketogén programban, érdeklődés: info@ketoklub.hu