Kérdése van? Hívjon minket! +36308523623

Vitaking Myo Inozitol por 200g (100%)
Vitaking Myo Inozitol por 200g (100%)
5 500 Ft
ÚJ

Vitaking Myo Inozitol por 200g (100%)

Vitaking Myo Inozitol por 200g (100%)
Vitaking Myo Inozitol por 200g (100%)
Vitaking Myo Inozitol por 200g (100%)
Vitaking Myo Inozitol por 200g (100%)

Vitaking Myo Inositol 200g-os kiszerelésben. 100% Inositol por. Napi adag: 1 csapott kávéskanálnyi, 1500mg.

Az inositolt B8 vitaminnak is nevezik, de nem nélkülözhetetlen a szervezetnek, mivel kis mennyiségben az emberi szervezet is elő tudja állítani. Az inositolnak 9 fajtája létezik, közülük a myo inozitol (korábbi néven mezo-inozitol vagy i-inozitol) a természetben leggyakrabban megtalálható formája.

5 500 Ft
Részletek

Myo Inositol 200g

Az inozitol egy vitaminszerű anyag, amely megtalálható a testünk szöveteiben, és több élelmiszerben is. Régebben a B-vitaminok közé sorolták (B-8 vitamin) de szervezetünk kis mennyiségben elő tudja állítani. Tehát  „nem hivatalos” B-vitamin, mivel a szervezet myo-inozitol formájában képes szintetizálni.

A myo-inozitol az inozitol kilenc lehetséges formája közül a legstabilabb, így ez található meg leggyakrabban a táplálékkiegészítőkben is.

A Vitaking Inositol por 100% myo inositolt tartlamaz. 200g-os kiszerelésben kapható. Napi adagja 1 csapott kávéskanálnyi (1500mg).

Mi az a myo-inozitol?

A myo-inozitol az inozitol általános formája. A test myo-inozitolt használ a sejtek, a szerkezeti lipidek és a foszfátok képzésére. Emellett számos hormon szabályozójaként is működik, beleértve a pajzsmirigy-stimuláló hormont, a tüszőstimuláló hormont és az inzulint. Részt vesz a zsírok feldolgozásában és azok májba szállításában, így nem épülnek be a testbe, hanem energiává alakulnak.

Az inozitol alapvető szerepet játszik az agy egészségének fenntartásában azáltal, hogy elősegíti a neurotranszmitterek megfelelő működését és ellazítja az elmét. Ezenkívül ez a tápanyag javítja az étvágyat, a hangulatot, az alvást, a vérkeringést és a máj toxicitásának problémáit.


Milyen problémák esetén segíthet a myo-inozitol?

Enyhítheti a PCOS tüneteit

A myo-inozitolt gyakran vizsgálják a policisztás petefészek szindróma (PCOS) kapcsán. A PCOS egy anyagcsere-rendellenesség, ami a nők csaknem 10%-át érinti szerte a világon. A PCOS esetek többségében az inzulinrezisztencia 70%-os gyakorisággal jelentkezik. A myo-inozitol képes csökkenteni az inzulinrezisztenciát és ezáltal a problémához kapcsolható rendellenességeket is. A tanulmányok szerint a myo-inozitol rendszeres fogyasztása enyhítheti a PCOS-el kapcsolatos hormonális károsodásokat.

Csökkentheti a zsír felhalmozódását a májban

Japán kutatók a myo-inositol kiegészítés hatását vizsgálták a nagy mennyiségű fruktóz által kiváltott zsíros májra. A túlzott fruktóz-fogyasztás drasztikusan növeli a zsír felhalmozódását a májban. Korábbi vizsgálatok arra utaltak, hogy a myo-inozitol jelentősen csökkentheti a szacharóz által kiváltott triglicerid (TG) felhalmozódását a májban. Mivel a myo-inozitol képes beindítani a zsír lebontását az anyagcsere folyamatok során, a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy javíthatja a fruktóz bevitele által indukált májzsírosodást is.

Kísérletükhöz három patkány-csoportot tápláltak különböző anyagokkal. Az első magas glükóz tartalmú táplálékot (HGD), a második magas fruktóz tartalmú táplálékot (HFD), a harmadik pedig magas fruktóz tartalmú táplálékot (HFD) és myo-inozitolt kapott 12 napon keresztül.

A kutatók arról számoltak be, hogy a máj triglicerid szintje, valamint az általuk vizsgált tényezők mRNS-szintje magasabb volt a HFD-csoportban, mint a HGD-csoportban, de a myo-inozitollal kiegészített HFD-csoportban jelentősen csökkent. A kutatásról ide kattintva bővebben is olvashatsz.

Ezek alapján a kutatók megállapították, hogy a myo-inozitol-kiegészítés csökkenti a triglicerid felhalmozódását a magas fruktóz által terhelt zsíros májban.

A myo-inozitol csökkentheti a rákos megbetegedések számát

Számos kutatás vizsgálta már a myo-inozitol erős rákellenes hatását. Bizonyították, hogy több rák-típus esetén is hatékonyan alkalmazható ez a tápanyag. Az egyik legfontosabb kutatás a cigarettázás által okozott rák megelőzésére, gyógyítására irányult. A Cancer Epidemiology Biomarkers and Prevention folyóiratban közzétett tanulmány készítése során a kutatók három hónapon keresztül adtak napi 18 gramm inozitolt a kutatásban résztvevők számára. A vizsgálat során megállapították, hogy az inozitol csökkenti az abnormális hörgősejtek számát, ami nagy mennyiségben van jelen a tüdőrákos betegek esetében.
Adatok
Extra szöveg
  • Vitaking Myo Inositol
  • 200g-os kiszerelésben 
  • 100% Inositol por 
  • B8-vitaminnak is nevezik
  • inositolnak 9 fajtája létezik
  • myo inozitol a leggyakoribb
Gyártó
Vitaking
Terméktípus
B-vitamin, étrend-kiegészítő
Cikkszám
VKMIP-200
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek