Kérdése van? Hívjon minket! +36308523623

Vitaking D-4000 vitamin (90 db) Kapsz.
Vitaking D-4000 vitamin (90 db) Kapsz.
3 340 Ft
ÚJ

Vitaking D-4000 vitamin (90 db) Kapsz.

Vitaking D-4000 vitamin (90 db) Kapsz.
Vitaking D-4000 vitamin (90 db) Kapsz.
Vitaking D-4000 vitamin (90 db) Kapsz.
Vitaking D-4000 vitamin (90 db) Kapsz.
A D-vitamin hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulá­sához, a vér normál kalciumszintjének fenntartásához, az egészséges csontozat fenntartásához, az egészséges izomfunkció fenntartásához, a normál fogazat fenntartásához, az immunrendszer normál működéséhez, és szerepet játszik a sejtosztódásban.


Ez a D-vitamin készítményünk 4000NE hatóanyag-tartalmú D3-vitamin kapszula.

3 340 Ft
Részletek

Napjainkban az emberek jelentős része zárt helyeken tölti az idejét, és ritkán jut napfényhez. Tudtad, hogy a D3-vitamin termeléséhez márciustól-októberig 10-15 óra között napi 15 perces direkt napsugárzás szükséges fedetlen végtagokkal? De mit tehetünk, ha nem jutunk elegendő napfényhez? Megpróbálhatjuk élelmiszerekkel pótolni. Ám az átlagos magyar étrend sajnos kevés D-vitamint tartalmaz. 100gramm lazacból akár 600NE D-vitaminhoz is juthatunk, bár erről nem mondhatjuk el hogy az átlagos magyar étrend része lenne. Fontos, hogy ha nem ér minket rendszeresen napfény napi étrendünkbe olyan ételeket válogassunk, amelyek bőségesen tartalmaznak D-vitamint, vagy étrend-kiegészítőkkel pótoljuk.

Napfénymentes napokra

A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyek támogatják a szervezet biokémiai folyamatait. Mindegyik egyedi kémiai felépítéssel és a szervezetünkben betöltött egyedi szereppel bír. A “napfényvitaminnak” is nevezett D-vitamin (D3-vitamin) zsírban oldódik, amely napsütéssel és megfelelő étkezéssel kerül a szervezetünkbe. Ez a termék 4000Ne D3 vitamint tartalmaz kapszulánként.


D3-vitamin 4000NE hatóanyag-tartalmú kapszula

A bőrünket ért ultra-viola (UV-B) sugárzás hatására egy bonyolult, több lépésből álló folyamat során főként koleszterinből a testünk képes d-vitamint előállítani.  Ezzel kicsit kilógunk az állatvilágból, mivel a szőrös-tollas egyedek látszólag csupán étrendi forrásból képesek d-vitaminhoz jutni, lévén soha nem éri fény a bőrüket.


Napfény

Az emberek nagy része évente egy vagy két hetet tölt a napon, a többi idejét irodában, házakban, autóban vagy egyéb zárt helyeken tölti jellemzően felöltözve és a bőrüket alig éri napfény. Amennyiben Ön is kevés napfényhez jut, célszerű pótolni a D-vitamint.

Nagyvárosokban, ahol sűrű a szmog, célszerű emelni a D-vitamin bevitelt.

A mindennapi pár percnyi napozás elméletileg ellátja a szervezetet a megfelelő D-vitamin mennyiséggel. Mint már volt szó róla, sok ember (különösen télen) nem jut elégséges napfényhez, így a szervezet nem tud D-vitamint előállítani. Nyáron is szinte csak azok a szerencsések, akik a két hét szabadságukat igen jól időzítették.  Ráadásul szervezet D-vitamint előállító képessége a korral csökken, éppen ezért az idősek körében gyakori a D-vitamin-hiány.

Sokszor a fiatalok, tinédzserek sem jutnak elegendő napfényhez és ezáltal D-vitaminhoz sem. Gondoljon bele! Úgy élnek, mint a vámpírok. Hajnalig ébren vannak, majd a fél napot átalusszák. Légkondicionált autóval mennek iskolába és jönnek haza, esetleg abban várják meg, míg szüleik bevásárolnak a boltban. Sőt novembertől márciusig még kevésbe, szinte alig jutnak napfényhez, pedig fontos lenne!


D3-vitamin:

 • Hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulá­sához.
 • Hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához.
 • Hozzájárul az egészséges csontozat fenntartásához.
 • Hozzájárul az egészséges izomfunkció fenntartásához.
 • Hozzájárul a normál fogazat fenntartásában.
 • Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
 • Szerepet játszik a sejtosztódásban.

 
Válaszd a Vitaking 4000 NE hatóanyagtartalmú D3-vitamin készítményét! Gyermekeknek, illetve azoknak a felnőtteknek, akik nem szeretik a kapszulákat, tablettákat az Epres D-3 vitamin 2000 NE rágótablettát ajánljuk!

 

Adatok
Extra szöveg
 • napfényvitamin
 • az egészséges csontozathoz,
 • az izomműködéshez
 • az immunrendszer működéséhez
 • zsírban oldódó vitamin
 • ha kevés napfényhez jutsz,
 • célszerű pótolni a D-vitamint
Gyártó
Vitaking
Terméktípus
D-vitamin, étrend-kiegészítő
Cikkszám
VKD4000V-90
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek