Kérdése van? Hívjon minket! +36308523623

Vitaking Q-10 Koenzim 60mg (60 db) Gélkapsz.
Vitaking Q-10 Koenzim 60mg (60 db) Gélkapsz.
4 490 Ft

Vitaking Q-10 Koenzim 60mg (60 db) Gélkapsz.

Vitaking Q-10 Koenzim 60mg (60 db) Gélkapsz.
Vitaking Q-10 Koenzim 60mg (60 db) Gélkapsz.
Vitaking Q-10 Koenzim 60mg (60 db) Gélkapsz.
Vitaking Q-10 Koenzim 60mg (60 db) Gélkapsz.

A Q-10 koenzim egy vitaminszerű anyag, ami megtalálható a szervezet szinte összes testrészében. A legnagyobb mennyiségben a szívben, a vesében, a májban és a mellékvesében. A szervezetünk (ellentétben a vitaminokkal) képes szintetizálni ezt az anyagot, de az életkor előrehaladtával a termelődése csökken. Az emberi szervezet körülbelül 30 éves koráig képes előállítani az optimális Q-10 mennyiséget, utána érdemes folyamatosan pótolni.

4 490 Ft
Részletek

Vitaking Q10 60mg

A Q10 koenzim (más néven CoQ10, Q10, Vitamin-Q10, ubiquinone) egy olyan anyag, amit minden élő szervezet előállít kisebb-nagyobb mennyiségben. A koenzim egy enzim működéséhez szükséges. A nevében a Q és a 10 a kémiai összetételére utal.

Körülbelül 60 évvel ezelőtt a Wisconsin Egyetem kutatói egy marhaszív vizsgálata közben felfedeztek valami újat. Megvizsgálták ezt az anyagot és úgy találták, hogy ez egy kinon – egy csillogóan színes szerves anyag, ami minden oxigént lélegző élő növényi és állati sejtben ott van.

Egy kis névmagyarázat

A kinon elnevezés színes csillogó vegyületeket jelent amik minden oxigént lélegző sejtben megtalálhatók. Az ubikinon elnevezés az ubi- “mindenhol”előtagból és a kinonból tevődik össze. Az ubikinon egy koenzim. A koenzim egy olyan vegyület ami egy enzimhez csatlakozik egyik végével. Az enzim pedig egy aminosavakból álló lánc, ami úgy vesz részt egy kémiai reakcióban, hogy maga nem alakul át vagy változik meg közben. Egy koenzim kiegészíti az enzimet – nélküle a reakció nem jönne létre.

A Q10 koenzim megtalálható a szervezet szinte összes testrészében. A legnagyobb mennyiségben a szívben, a vesében, a májban és a mellékvesében.

Az életkor előrehaladásával a termelése csökken. Szervezetünkben az immunrendszer és a szív az, ami legjobban függnek a Q-10 mennyiségétől és természetesen e kettő fog először sérülni, amennyiben az öregedéssel járó csökkenés megjelenik.

25-30 éves kor felett javasolt naponta pótolni.

Akkor a legjobb a hasznosulása, ha némi zsiradékot is tartalmaz az étrend, amivel együtt fogyasztja valaki.

Ez a termék gélkapszulánként 60 mg hatóanyagot tartalmaz. Amennyiben nagyobb hatóanyagú készítményt keresel, válaszd a 
Q-10 100mg termékünket (katt a képre).


Amennyiben nagy dózisú multivitamin mellé szeretnéd szedni, akkor ajánlunk egy egyszerűbb megoldást. A Multi Senior Profi vitamincsomag napi adagja tartalmaz 60 mg Q10. Így nem kell keresgélni, összeválogatni a különböző vitaminokat (C-vitamin, E-vitamin, D-vitamin stb.) és kiegészítőket, már össze vannak készítve kényelmes napi csomagban, melyek tartalmazzák az összes vitamint és ásványi anyagot megfelelő mennyiségben.

Adatok
Extra szöveg
  • Q-10 koenzim
  • egy vitaminszerű anyag,
  • a szívben, a vesében, a májban
  • és a mellékvesében
  • szervezetünk képes szintetizálni
  • korral a termelődése csökken
  • 30 éves kor felett javasolt pótolni
Gyártó
Vitaking
Terméktípus
vitamin, Q-10 koenzim
Cikkszám
TERM1079
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek