Kérdése van? Hívjon minket! +36308523623

Swanson Fekete áfonya (Bilberry) gyümölcs 470mg (100 db) kapsz.
Swanson Fekete áfonya (Bilberry) gyümölcs 470mg (100 db) kapsz.
7 200 Ft
ÚJ

Swanson Fekete áfonya (Bilberry) gyümölcs 470mg (100 db) kapsz.

Swanson Fekete áfonya (Bilberry) gyümölcs 470mg (100 db) kapsz.
Swanson Fekete áfonya (Bilberry) gyümölcs 470mg (100 db) kapsz.

A Swanson fekete áfonya kapszulánként 470mg fekete áfonya gyümölcsöt tartalmaz. A fekete áfonya hozzájárulhat a sejtek védelméhez, az immunrendszer erősítéséhez, a retina normál működéséhez, a vénák rugalmasságához, a hajszálerek egészségéhez. 

7 200 Ft
Részletek

A fekete áfonyában lévő vegyületek más flavonoidokhoz hasonlóan antioxidáns tulajdonságúak, melyek a sejteket és a sejtmembránt a szabad gyökök által okozott károsodások ellen védik. Legutóbbi kutatások alapján a feketeáfonya festékanyagai értékesebb elemekből állnak, mint a gyümölcshús.

A feketeáfonya kékes-piros színét adó festékanyagban található antociánok, proantociánok, leukoantociánok, flavonolok és származékaik bioaktív tulajdonságúak, egészségmegőrző szerepet töltenek be. Az antociánok serkentik a kollagénszintézist, ami a kötőszövetek és bőr egészségéhez, üdeségéhez elengedhetetlenek. Antibakteriális és keringést serkentő hatásuk is van. Serkentik az immunrendszeri védekezést.

Az antocián szabadgyökfogó hatása miatt szemvédő. A szervezet minden pontján serkenti a kapilláris erek vérellátását, s mint ilyen, a szemfenék érhálózatát épen tartva közvetetten és közvetlenül is segíthet az ideghártya regenerálódásában. E hatását a II. Világháborúban az angol pilóták fedezték fel. Észrevették, hogy mikor a szükség úgy hozta, hogy áfonya-lekváros kenyeret kaptak ellátmányul, sokkal jobban láttak sötétben, nem kellett úgy hunyorogniuk a légielhárítás fényszóróitól, azok nem vakítottak annyira. Az áfonyalekvár a mai képernyőt bámuló emberek szemének is nagy hasznára lehet, valamint a cukorbetegek retináját is védi. E hatáshoz nagy dózisban van szükség e hatóanyagokra, ezért gyógyszertárban koncentráltan, kapszulákban is kapható.

Az antocianinok erős antioxidánsok, harcba szállnak a szabad gyökökkel. Alig fél csésze áfonyában annyi antioxidáns található, mint öt adag borsóban, brokkoliban, sárgarépában és almában.


Az antocianinok ilyen pozitív hatással vannak a szervezetre:

  • A fekete áfonya antioxidáns antocianinjai segíthetik a retina normál működésének fenntartását, valamint segíthetik a szem kollagén tartalmának egészséges szinten tartását.
  • A fekete áfonya antocianinjai a szabadgyökök káros hatásával szemben segíthetik a hajszálerek egészségét, a vénák rugalmasságának fennmaradását.
  • A fekete áfonya antocianinjai segíthetik a gyomor és a nyombél nyálkahártya épségének fenntartását.

Az áfonyabogyó tartalmaz még katekineket, növényi rostokat adó pektint, gyümöcssavakat és cukrokat. Vitaminjai közül az A-, B1- C- és D-vitaminok, pantoténsav és nikotinamid vannak bőségesen.

Adatok
Extra szöveg
  • fekete áfonya gyümölcs
  • a sejtek védelméhez,
  • immunrendszer erősítéséhez,
  • retina normál működéséhez,
  • vénák rugalmasságához,
  • hajszálerek egészségéhez 
  • antioxidáns tulajdonságú
Gyártó
Swanson
Terméktípus
immunerősítő, antioxidáns, étrend-kiegészítő
Cikkszám
SWFABBGY-100
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek