Kérdése van? Hívjon minket! +36308523623

Swanson Berberin 400mg (60 db) kapsz.
Swanson Berberin 400mg (60 db) kapsz.
8 540 Ft
ÚJ

Swanson Berberin 400mg (60 db) kapsz.

Swanson Berberin 400mg (60 db) kapsz.
Swanson Berberin 400mg (60 db) kapsz.
Swanson Berberin 400mg (60 db) kapsz.
Swanson Berberin 400mg (60 db) kapsz.

Berberin (borbolya) kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő. Pozitív hatást gyakorolhat a bélrendszer működésére és a bélburok szabályozására.

 • Elősegíti az egészséges koleszterin- és glükózszintet már a normál tartományon belül.
 • Támogatja a vércukor anyagcserét.
 • Támogatja a szív- és érrendszer egészségét.
 • Támogathatja a súlykontrollra fordított erőfeszítéseidet.
8 540 Ft
Részletek

A Swanson Berberin olyan hatóanyag, amely a Berberis családból származó növényekből származik. Az alkaloidok csoportjához tartozik. Pozitív hatást gyakorolhat a bélrendszer működésére és a bélburok szabályozására. A berberin a szervezet cukor és inzulin anyagcsere zavarait szabályozhatja, mivel pozitívan befolyásolhatja az inzulinreceptorok mennyiségének növekedését és érzékenységét.  A Berberin növelheti az inzulin receptorok érzékenységét, ezáltal növelheti a glükóz sikeres sejtbe jutását.

OGYÉI száma: 27329/2021

 

Mik a Berberine előnyei?

A berberin számos egészségügyi előnnyel rendelkezik a test különböző szervei és rendszerei számára. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a berberin kölcsönhatásba lép enzimekkel, sőt bizonyos génekkel.

Például a berberinről kimutatták, hogy aktivál egy erős enzimet, amelyet néha „metabolikus főkapcsolónak” neveznek, és amely az agy, a szív és más fontos szervek sejtjeiben található. Az enzim aktiválásával a berberin képes elősegíteni a jobb és hatékonyabb anyagcserét.

De az előnyök ezzel nem érnek véget. Valójában a berberin egészségre gyakorolt ​​jótékony hatásait tanulmányozták számos testi funkcióban, a súlykezeléstől a szív egészségéig. Jótékony hatással lehet a bélrendszerre és még sok másra is!

Tekintsük át a berberin előnyeit:

Berberin a fogyásért

A berberint a testsúlyszabályozásra gyakorolt ​​pozitív hatása miatt tanulmányozták. Az egészséges testsúly megőrzésére törekvők számára a berberin segíthet a hormonokra, például az inzulinra és a testben a zsírsejtek általános képződésére gyakorolt ​​​​hatása miatt.

A berberinről a kutatások különösen azt mutatták ki, hogy segít blokkolni egy fehérjét, amelyet új zsírsejtek képzésére használnak a szervezetben, tovább segítve az egészséges testsúly kezelését felnőtteknél.

Természetesen a berberin bevétele önmagában nem elegendő az egészséges testsúly fenntartásához, de ésszerű étrenddel és egészséges testmozgással együtt alkalmazva az eredmények meglephetnek!

Berberin a szív egészségéért

A berberin valódi és hosszan tartó előnyöket is kínálhat a szív egészségére nézve. Például kimutatták, hogy a berberin szedése már a normál tartományon belül támogatja a vérnyomásértékeket, amellett, hogy támogatja az egészséges vércukorszintet.

Egyre több kutatás támasztja alá, hogy a berberin szív-egészségügyi előnyei az eredetileg vártnál kiterjedtebbek lehetnek, és számos kardiovaszkuláris markerre is kihat az egészségre.

Ez különösen igaz arra az esetre, ha a vér lipidszintjét már a normál tartományon belül tartjuk, mivel az egészséges koleszterinszint megőrzése az egészséges öregedési folyamat részeként kritikus eleme a szív általános egészségének.

A berberin szív-egészségügyi előnyei a bélrendszer egészségére gyakorolt ​​​​egészségügyi hatásával is összefügghetnek.

Berberin a bél egészségéért

Tanulmányok kimutatták, hogy a berberin javíthatja a bélrendszer egészségét azáltal, hogy elősegíti bizonyos egészséges baktériumok megjelenését a gyomor-bélrendszerben. Ez azért fontos, mert a berberin által pozitívan befolyásolt mikroflórák további egészséges hatással lehetnek a szív egészségének markereire.

Kimutatták, hogy a berberin jótékony hatással van a bélrendszer épségére is, mivel használata a mikroflóra változatosabbá tételéhez kapcsolódik, és elősegíti a bélben található baktériumfajok egyensúlyát.

A szervezet által a zsírok lebontására és a zsírban oldódó vitaminok metabolizmusának elősegítésére használt epe és bilirubin termelődésének elősegítése mellett a berberint hagyományosan arra is használják, hogy segítse a szervezet méregtelenítését azáltal, hogy elősegíti természetes tisztítórendszerét. 

A berberin egyéb előnyökért

A bélrendszerre gyakorolt ​​hatásával összefüggésben a berberinről a vizsgálatok azt is kimutatták, hogy jótékony hatással van a máj egészségére. Ez azért fordul elő, mert a berberin segíthet blokkolni a káros elemeket a májban, és hosszú távú támogatást nyújthat bizonyos, a májhoz és annak működéséhez kapcsolódó egészségügyi problémák ellen.

A berberin további előnyökkel járhat az általános jólétben azáltal, hogy támogatja az agy egészségét. Valójában néhány tanulmány kimutatta, hogy a berberin egészséges hatással lehet az agy dopaminerg rendszerére.

Ez a rendszer részt vesz bizonyos neurotranszmitterek felszabadításában az agyban, amelyek befolyásolják a kognitív egészséget és a hangulati elemeket, például a motivációt és a jutalom érzését.

Adatok
Extra szöveg
 • borbolya kivonat
 • a bélrendszer működésére
 • a bélburok szabályozására
 • egészséges koleszterin- és
 • glükózszintért 
 • támogatja a vércukor anyagcserét
 • a szív- és érrendszer egészségét
 • a súlykontrollt 
Gyártó
Swanson
Terméktípus
étrend-kiegészítő
Cikkszám
SWBERB-60
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek