Kérdése van? Hívjon minket! +36308523623

Alpok Zuhanyszűrő
Alpok Zuhanyszűrő
12 900 Ft 
10 320 Ft
ÚJ

Alpok Zuhanyszűrő

Alpok Zuhanyszűrő
Alpok Zuhanyszűrő
Alpok Zuhanyszűrő

Eleged van a klóros vízből?

Furcsa bőrirritációkat észlelsz fürdés/zuhanyzás után?

Sokáig szeretnél fiatal és puha bőrt?

Meg akarod védeni saját magad és családod a klóros fürdővíz roncsoló hatásaitól?

Akkor a legjobb döntés felszerelni egy zuhanyszűrőt!

20
12 900 Ft 
10 320 Ft
Kezdete: 2024.06.25   A készlet erejéig!
Kedvezmény: 20
Megtakarítás 2 580 Ft
Részletek

Az Alpok zuhanyszűrő előnyei 

 • Eltávolítja a bőrre és a légzőszervekre roncsolóan ható klór 99%-át.
 • Eltávolítja a nehézfémeket és az egyéb nem kívánt szennyeződéseket a vízből.
 • Védi a bőrt a kiszáradástól, pattanások kialakulásától, lassítja a bőr öregedését.
 • Megszünteti a zuhanyzás után gyakran tapasztalható égő, viszkető érzést, kipirosodást.
 • Minden zuhanycsatlakozóra pár mozdulattal felszerelhető.
 • Gyermekeinket megvédi a klór irritáló hatástól, mivel az ő bőrük még sokkal érzékenyebb.
 • Javasolt száraz, töredezett haj esetében.
 • A víz lágyabb lesz tőle, így kevésbé vízkövesedik a kád/zuhanyzó.
 • Cserélhető betéttel!

 

Felszerelhető Nálad a zuhanyszűrő?

Az összes általánosan elterjedt fürdőszobai zuhany csapra könnyen felcsavarható, mivel ezek szabványosak. A készüléket közvetlenül a vízcsaphoz kell felcsavarni, hogy a zuhany használatakor a víz átfolyjon rajta. 

gégecső és a vízcsap
közé felszerelve
    A zuhanyszűrő
méretei
   


Hogyan működik a zuhanyszűrő, azaz mit és hogyan szűr ki a vízből?

Ezt a készüléket hálózati víz szűrésére tervezték. Nem használható ismeretlen eredetű, vagy mikrobiológiailag szennyezett víz szűrésére.

A készülék kettő szűrőréteget tartalmaz: aktív szén réteg és KDF réteg, így gyakorlatilag ihatóvá teszi a fürdővizet.

Az aktív szén eltávolítja a szabad klórt, az oldószereket és aromás szénhidrogéneket, a fenolt, benzolt és szerves anyagokat, ezzel javítja a víz ízét, illatát. A KDF réteg megakadályozza a baktérium flóra kialakulását a szűrőn belül, csökkenti a nehézfémek koncentrációját a vízben (arzén, kadmium, ólom, higany), csökkenti a vas, hidrogén szulfid mennyiségét és eltávolítja a növényvédő szereket valamint a klórt.

További részletek a zuhanyszűrőről

A szűrő élettartama 12 000 liter szűrt víz, vagy 6 hónap. A zuhanyszűrőben cserélhető a szűrőbetét.


Zuhanyszűrő további technikai jellemzői

A zuhanyszűrőbe kerülő víz optimális hőmérséklete 2 – 60 C°. 60 C° felett a készülék háza és a szűrőanyag károsodhat. A zuhanyszűrő élettartama 12 000 liter szűrt víz, ami normál felhasználás (4 tagú család, átlagos használat) mellett 6 hónapra elegendő. A szűrőt 6 havonta akkor is ki kell cserélni, ha a felhasználás a fentinél kisebb volt, mert ennyi idő alatt a szűrő telítődik és hatásfoka megromlik.

 

Mi az az aktív szén?

Az aktív szenet már több évtizede használják az ivóvíz megtisztítására. Természetes anyag, organikus szénből, fából vagy a kókuszdió héjából állítják elő. Azért működik, mert a legtöbb szennyeződés szenet tartalmaz és ezek könnyen kapcsolódnak a szűrő szénmolekuláihoz.

Az aktív szén kétféleképpen fejtheti ki hatását: hálós szerkezetével elnyeli a nem kívánatos anyagokat, valamint kémiai úton köti magához a szerves szennyeződéseket.

Mivel az aktív szénben hatalmas számban vannak parányi pórusok, amelyek képesek megtelni különböző anyagokkal, ezért a szűrő nagy számban nyeli el a különféle szennyeződéseket. A másik képessége, hogy az aktív szén részecskék magukhoz vonzzák és megkötik a mellettük elhaladó szerves anyagokat, amik ugyancsak szén részecskéket tartalmaznak.

Önmagában még nem mondható elég hatásos szűrésnek, mert vannak olyan anyagok, amiket nem köt meg, mint például a nitrátok vagy a nehézfémek, ezért a korszerű szűrőkben általában KDF technológiával kombinálják a tökéletes szűrés érdekében.

 

Mit jelent a KDF?

A KDF mozaikszó, az angol Kinetic Degradation Fluxion, magyarul a Kinetikai (mozgási) Degradációs (lebontás, szétbontás a kémiában) Folyamat - kezdőbetűkkel történő rövidítése.

A KDF szabadalmaztatott vízkezelési anyag a vízszűréshez: egy nagy tisztaságú réz-cink ötvözet. Működése a víztisztításban a redox (redukció-oxidáció) kémiai folyamaton alapszik. Az oxidáció elektron leadást, a redukció elektron felvételt jelent. E kémiai folyamat felhasználásával szűri ki a vízből a klórt és a nehézfémeket.

A KDF vízszűrő anyag úgy távolítja el az egészségre veszélyes klórt és a vízben oldott nehézfém kationokat, hogy belőlük elektron átadásával egyrészt ártalmatlan klorid ionokat, illetve kősót, másrészt a réz-cink ötvözethez tapadó, így a KDF töltetű szűrőben maradó elemi fématomokat hoz létre. Ez az eljárás antibakteriális, alga-, gombaölő hatású és csökkenti a vízkőlerakódást is, tehát sok szempontból kívánatos.

A KDF technológia azáltal akadályozza meg a baktériumok, algák, gombák elszaporodását, hogy a redox folyamat hatására keletkező elektrolit a mikroorganizmusok számára elviselhetetlen környezetet teremt a szűrő belsejében. Így az ott áthaladó vízben található baktériumok elpusztulnak.

A KDF tehát vegyi anyagok hozzáadása nélkül, egyszerű kémiai folyamaton alapuló módon tisztítja meg a vizet, emiatt nagy hatékonysággal és biztonságosan használható zuhanyszűrőkben, víztisztítókban.

Adatok
Extra szöveg
 • eltávolítja a klór 99%-át
 • eltávolítja a nehézfémeket
 • a nem kívánt szennyeződéseket
 • védi a bőrt a kiszáradástól
 • pattanások kialakulásától
 • lassítja a bőr öregedését
 • megszünteti a bőrviszketést,
 • megvéd a klór irritáló hatástól
 • ajánlott száraz, töredezett hajra
 • a víz lágyabb lesz tőle
 • kevésbé vízkövesedik a kád
Gyártó
Alpok
Címkék
zuhanyszűrő, tiszta víz, lágy víz, védi a bőrt a kiszáradástól, eltávolítja a klórt, eltávolítja a nehézfémeket
Terméktípus
zuhanyszűrő
Cikkszám
product_007
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek