Kérdése van? Hívjon minket! +36308523623

Vitaking L-Karnitin 680mg (60 db) Tabl.
Vitaking L-Karnitin 680mg (60 db) Tabl.
5 140 Ft
ÚJ

Vitaking L-Karnitin 680mg (60 db) Tabl.

Vitaking L-Karnitin 680mg (60 db) Tabl.
Vitaking L-Karnitin 680mg (60 db) Tabl.
Vitaking L-Karnitin 680mg (60 db) Tabl.
Vitaking L-Karnitin 680mg (60 db) Tabl.

Az L-karnitint régen a vitaminok közé sorolták, de az ember is képes előállítására kisebb mennyiségben, így nem tekintjük vitaminnak. Az L-karnitin a fitness edzések legnépszerűbb táplálék-kiegészítői közé tartozik. Az izom L-karnitin koncentrációja a szervezetben csökken edzés hatására, illetve az öregedési folyamatok előrehaladtával, ezért érdemes pótolni.

5 140 Ft
Részletek

Társ az edzésekhez

L-karnitin (L-carnitine) egy összetett aminosav, mely az emberi szervezetben két esszenciális aminosavból képződik: a lizinből, illetve a metioninból. Régen a vitaminok közé sorolták, de az ember is képes előállítására, így nem tekintjük vitaminnak. Az egészséges embereknél általában megtermelődik a szükséges mennyiség, azonban szívbetegeknek, vagy sportolóknak nagyobb mennyiségre van szükségük, így külön kell azt beszedniük étrend-kiegészítő formájában.


Miért fontos a L-karnitin?

A karnitint a szervezetünk képes előállítani, amennyiben elegendő mennyiségű vas, B1- és B6-vitamin, valamint két aminosav a lizin és a metionin jelen van a táplálékunkban. Az L-karnitin szintézise függ ezen kívül a C-vitamin ellátottságunktól is.

Ezek bármelyikének hiánya karnitin-hiányhoz vezethet. L-karnitinhoz hozzájuthatunk állati eredetű élelmiszerekből – elsősorban vörös húsokból – de ebből egy diétázó nem eszik sokat, egy vegetáriánus szinte semennyit. Először 1905-ben izolálták húsból, neve is ebből származik (carnus, carn- ~hús).

A napi alkalmazott mennyiség 500-2500mg között szokásos. Étrend-kiegészítőként 500-1000mg-os kiszerelésben kapható Európában. Magyarországon a legnépszerűbbek az 500mg-os változatok, de egyre nagyobb hatóanyagtartalommal is jelennek meg manapság.
Használata biztonságos, azonban a 3000 mg feletti adagok fogyasztása halszagot okozhat a bélbaktériumok karnitin bontása miatt.

Használata biztonságos. Még nagy adagok esetén sincs ismert mellékhatása.

Nézd meg a Fat Burner termékünket is!Adatok
Extra szöveg
  • Vitaking L-karnitin
  • egy összetett aminosav
  • szívbetegeknek, vagy
  • sportolóknak több kell belőle
  • érdemes pótolni!
Gyártó
Vitaking
Terméktípus
összetett aminosav, étrend-kiegészítő
Cikkszám
VKLKTN-60
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek